Muodonmuutos: Ensi-ilta 26.2.

Jos talon kääntää nurinpäin, niin kuin vaatteen, se paljastaa sisäpuolensa karkean kankaan. Kellari nousee ullakoksi ja ullakko vajoaa alimmaiseksi. Oikea vasemmaksi, vasen oikeaksi. Muistot nousevat kuin kuolleet kalat, kuluva hetki jähmettyy. Valoja ei voi sammuttaa eikä verhoja sulkea. Lyöntiin nouseva käsi erottuu selvästi, kuin View-Masterissa. Se mikä oli tarkoitettu kuurojen kuultavaksi, sitä säestää nyt Melodican uikutus. Keittiö on tyhjä, vain pesemättömät astiat muistuttavat: perhe oli täällä.

Ihminen syntyy puukko kädessä, valkoinen vatsa edellä. Se kohta edellä, missä iho on ohuinta, mistä sitä on helpointa puukottaa. Sitten se viedään Dressmannille, sille ostetaan vaatteet ja se puetaan, ja puukko pannaan taskuun. Taskuja on paljon, se erottaa ihmisen eläimestä. Eläimet ovat rauhoitettuja, ihmisistä ei kukaan.


Tarinamme päähenkilöllä, torakaksi muuttuneella myyntiedustaja Gregorilla, on kovettuneen vatsansa poimuissa viesti. Kangastilkkujensa ja käsittämättömän mokelluksensa keskeltä hän puolustaa ihmistä, joka ei pysty pukeutumaan kuin omiin vaatteisiinsa. Katastrofin keskelläkin hän onnistuu säilyttämään lujan uskonsa. Se on uskoa ohueen köyteen, joka yhdistää vastakkaisilla rinteillä asuvat lajit. Laakson yli kulkee edestakaisin kori, jossa on hedelmiä ja usko toiseen ihmiseen.

 

Muodonmuutos on ryhmälähtöisillä työtavoilla toteutettava produktio, joka siirtää Franz Kafkan novellin "Muodonmuutos" näyttämölle ja nykyaikaan. Kafkan novelli toimii ryhmälle impulssimateriaalina, josta otetaan henkilöhahmoja, aiheita ja teemoja. Työryhmä tarttuu vakaviin aiheisiin absurdin mustan huumorin keinoin, mutta yrittää löytää lopulta toivon paikoitellen toivottomasta nykymaailmasta.

Ohjaus ja dramaturgia Anton Krylov
Teksti Anton Krylov, Simo Lyly
Tuotanto Jari Saarhelo

Työryhmä Oskari Akkanen, Beda Anteroinen, Henrik Forsberg, Juho Hannikainen, Hannu Hurme, Satu Hätinen, Lauri Lundahl, Saara Mäkinen, Pirjo Oppman-Koschin, Essi Orava, Sara Palojärvi, Inka Ristola, Jari Saarhelo, Laura Tolppa, Antti Wuokko.

Esitykset:

Ti 26.2. klo 19:00 (ensi-ilta)
To 28.2. klo 19:00
Su 3.3.
HUOM. klo 15:00
Ma 4.3. klo 19:00
Ti 5.3. klo 19:00
To 7.3. klo 19:00
Su 10.3. HUOM. klo 15:00
Ti 12.3. klo 19:00
To 14.3. klo 19:00
Pe 15.3. klo 19:00
Ti 19.3. klo 19:00

Ke 20.3. klo 19:00
To 21.3. klo 19:00


Esityspaikka on Kilon VPK, Kilontie 23, 02610 Espoo. 

Kilon VPK on noin 500 metrin päässe Kilon rautatieasemalta.


 

View Larger Map


Ohjaus on Anton Krylovin teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK) -tutkintoon kuuluva työharjoittelu ohjaajantyön alueella.

Seuraa Muodonmuutosta Facebookissa

Palaa Espoonlahden Teatterin sivuille